Na to, aby sa zvýšenie príjmu pre vás zmenilo z neriešiteľného problému na jedinú možnosť ako ďalej v budúcnosti žiť, je potrebné urobiť niekoľko zmien. Tými zmenami nemyslím zmeny typu „zvýšenie minimálnej mzdy“. Ide predovšetkým o zmenu vášho pohľadu a myslenia na veci, ktoré sa vás týkajú alebo budú týkať v budúcnosti. Sú to tieto:

  • práca pre peniaze
  • potreba zvýšenia príjmu
  • zmena zamestnania
  • zmena povolania
  • podnikanie

Pracujete pre peniaze?

Na otázku, prečo ste zamestnaní, resp. prečo pracujete, veľa ľudí odpovedá tak, že ich tá práca baví, že sú v kontakte s inými ľuďmi, že majú zamestnanecké výhody. Len málo ľudí odpovie, že je to pre peniaze alebo hlavne pre ne. V skutočnosti je to tak, že veľká väčšina ľudí pracuje hlavne pre peniaze, len si to nechcú priznať a to často ani sami pred sebou. Ak nie je pravdou, že nepracujete hlavne pre peniaze, skúste na 12 mesiacov pracovať pre zamestnávateľa zadarmo. Ak nie ste inak finančne zabezpečení, tak veľmi rýchlo zistíte, čo je vašou skutočnou motiváciou, prečo chodíte do zamestnania. Mesačný príjem je vašou potrebou a predstavuje sumu peňazí nevyhnutnú na uhradenie vašich potrieb a záväzkov, ktoré vám zabezpečujú váš dnešný životný štandard. Tento mesačný príjem môžeme v úvodzovkách nazvať ako váš zamestnanecký „zisk“. Váš plat je číslo, ktoré vám ostane po tom, čo zaplatíte odvody, dane. Následne vás ešte čaká zaplatenie inkasa, poistení, splátok úverov.

Jedným zo spôsobov, ako určiť finančné bohatstvo človeka, je vypočítanie si, koľko mesiacov alebo rokov by ste si mohli dovoliť udržať váš súčasný životný štandard potom, ako by ste dnes prestali pracovať a prestali by ste dostávať váš mesačný plat. V dnešnej modernej dobe života na dlh, bude však veľa ľudí musieť najskôr spočítať obdobie, počas ktorého vôbec nemôžu prestať pracovať. Bude to obdobie, za ktoré splatia všetky svoje záväzky. A až potom sa môžu dostať k prvému výpočtu. Všetko by sa ale zmenilo, keby číslo na vstupe (váš príjem) radikálne stúplo. Koľko peňazí v najbližších 20 až 30 rokoch potrebujete, si spočítajte sami.

Vyriešte svoj problém s nízkym príjmom a problém vysokých cien sa vás nebude týkať. A teda vás ani nebude trápiť.

Potreba zvýšenia príjmu

Väčšina ľudí je presvedčených, že zvýšenie ich príjmu je výhradne vecou ich zamestnávateľa. Téma „zvyšovanie príjmu“ je pre nich viac-menej tabu, na rozdiel od témy „málo zarábam“. Viete si predstaviť, že by ste všetku svoju energiu, čas, myšlienky a rozhovory, ktoré venujete téme, že váš príjem je nízky, venovali počas napr. jedného roka zvyšovaniu vášho príjmu?

Ako je možné, že napr. v Nemecku, kde je priemerný plat takmer päťnásobne vyšší než na Slovensku, sú navyše potraviny lacnejšie ako u nás? Na túto otázku odpoveď hľadať nebudeme. Odpovedzme si radšej na otázku, či tento stav zmeníme? Chcete riešiť neriešiteľné? Prečo sa zamýšľať nad tým, že v inej krajine sú vyššie platy než v tej, v ktorej žijete? Jediný dôvod môže byť len ten, že sa tam chcete presťahovať. Ale ak sa do Nemecka sťahovať neplánujete, tak sa nezamýšľajte nad platmi a cenami v Nemecku. Ale nezamýšľajte sa ani na platmi a cenami na Slovensku, pretože na všetky alebo väčšinu týchto vecí nemáte priamy vplyv a ani šance ich ovplyvniť. Čo však máte možnosť ovplyvniť, je ten váš plat, resp. príjem. Na jeho výšku máte priamy vplyv (aj keď o tom teraz nie ste presvedčený).

Čo myslíte, bude vás bude trápiť, či za bývanie, energie zaplatíte mesačne 200 € alebo 400 €, či cena potravín stúpla dvojnásobne, že benzín stojí 2,00 € za liter, ak váš mesačný príjem bude napr. 3000 € ?

Zmena zamestnania

Ak ste už zistili, že pracujete hlavne pre peniaze, jednou z možností, ako si zvýšiť svoj príjem, je zmena zamestnania. Pozrime sa ale na zmenu zamestnania z iného pohľadu než čisto finančného, aj keď nakoniec opäť zistíme, že je to len o peniazoch. Zoberme si napr. otázku, či je pre vás prijateľné, že „nemôžete“ byť týždeň doma s dieťaťom, lebo „musíte“ ísť do zamestnania, kde ste „nenahraditeľný“? Je to chyba zamestnávateľa, lebo núti zamestnanca stať sa nenahraditeľným alebo je to chyba zamestnanca, pretože je ochotný prijať toto postavenie? Veľa zamestnancov si dokonca myslí, že je to lojálnosť, resp. zodpovednosť voči zamestnávateľovi. Skutočným dôvodom, prečo dostane prednosť zamestnávateľ pred rodinou, sú často práve peniaze a to nielen tie týkajúce sa konkrétnej výplaty. Ide o obavy, či s vami bude zamestnávateľ počítať aj naďalej, či si nebudete musieť hľadať inú prácu, či by ste v prípade straty zamestnania našli rovnako platenú prácu. Otázka je, či aj napriek tomu, že sa musíte rozhodovať medzi rodinou a zamestnaním, stále platí, že ste v zamestnaní hlavne preto, že vás vaša práca baví? V Amerike je bežné, že sa ľudia aj viackrát za život presťahujú kvôli práci, presnejšie kvôli peniazom, ktoré za prácu dostanú. Zmena by sa nemusela týkať len zmeny zamestnávateľa, ale napr. aj spôsobu práce. Viete si predstaviť riešenie rovnakej situácie (s potrebou postarať sa na jeden týždeň o choré dieťa) v prípade, že svoju prácu robíte prevažne z domu, sami si ju plánujete, sami rozhodujete, kedy ju urobíte a sami tiež rozhodujete pre koho budete pracovať?

Zmena zamestnania však môže byť to, čo vás posunie ďalej, rozšíri vám obzory a hlavne môže priniesť aj zvýšenie príjmu.

Zmena povolania

Ďalšou možnosťou, ako zvýšiť svoj príjem, je zmena povolania. Bohužiaľ, v myslení ľudí (a to často aj mladej generácie) je stále hlboko vrytá dogma, že „to, čo som vyštudoval, čím som sa vyučil, to musím robiť celý život“. Toto ohraničenie bráni veľa ľuďom objavovať nekonečné možnosti, ktoré všetci máme. Bez ohľadu na to, čo dnes robíte, čo ste vyštudovali alebo čím ste sa vyučili, kedykoľvek sa môžete začať vzdelávať v úplne inej oblasti. Ak nie ste spokojní s prácou, ktorú robíte a hlavne s jej finančným ohodnotením, môžete sa pustiť do vašej rekvalifikácie. Na rozdiel od vysokej školy, kde sa päť rokov učíte často zbytočnú teóriu, rekvalifikácia môže trvať niekoľko mesiacov popri zamestnaní a vo voľnom čase.

 

Napríklad na to, aby ste sa stali dobrým programátorom, nepotrebujete študovať vysokú školu. Všetko, čo potrebujete, nájdete v užívateľských príručkách, učebniciach a manuáloch. Väčšina týchto zdrojov je navyše bezplatne prístupná na internete. Potom už potrebujete len prax a tú získate priamo v zamestnaní.

Neznamená to, že musíte hneď zajtra dať výpoveď. Naplánujte si vašu rekvalifikáciu, štúdium, samoštúdium a tiež odchod z vášho súčasného zamestnania na určité časové obdobie.

Podnikanie

Ak patríte medzi ľudí, ktorí sú ochotní urobiť zmenu v živote, napr. tým, že zmenia svoje povolanie a dajú si námahu s rekvalifikáciou, ste na dobrej ceste k tomu, po čom túžite.

Máte výborné predpoklady ísť aj ďalej. Dajte si za cieľ nielen zvýšenie vášho príjmu, ale napr. viac voľného času, pracovať menej, ale efektívnejšie, využívať všetky dostupné výhody, ktoré môžete legálne získať. Toto sú prvé predpoklady, aby ste raz opustili svoje zamestnanie, aby ste napr. začali pracovať na voľnej nohe, aby ste sa raz stali podnikateľom. Ak sa dokážete predať ako zamestnanec, určite to dokážete aj ako podnikateľ.