Najväčšie technologické vymoženosti a robotizáciu podľa prieskumu ManpowerGroup – Manpower index trhu práce – zažívajú najmä výrobné odvetvia. S príchodom takzvanej štvrtej priemyselnej revolúcie sa znížila celková zamestnanosť, zatiaľ čo celková produkcia strmo rastie.

Digitalizácia ovplyvňuje takmer všetky profesie

Vidieť to aj na štatistikách zo sveta. Medzi rokmi 1990 a 2014 sa znížil podiel výroby na celkovej zamestnanosti takmer vo všetkých rozvinutých ekonomikách – Japonsko (-34 percent), Francúzsko (-33 percent), Spojené štáty americké (-31 percent) a Nemecko (-25 percent). No digitalizácia v žiadnom prípade neovplyvňuje len pracovníkov v továrňach – aj kancelárske profesie prechádzajú premenou.

Napríklad v Spojených štátoch využije mesačne viac pacientov služby virtuálnych zdravotných poradcov na webe WebMD, než koľko ich navštívi skutočné lekárske ambulancie. Vo svete práva je 60 miliónov sporov medzi obchodníkmi na eBay urovnaných pomocou online nástroja na riešenie sporov skôr než cez právnikov a sudcov. Finančný sektor sa tiež pripravuje na zmeny, a to od účtovníkov cez bankových úradníkov, ktorí sú v priamom kontakte so zákazníkom, až po trhových analytikov.

V oblasti financií môže byť ohrozených až 54 percent pracovných pozícií, čo je viac než v akejkoľvek inej odbornej profesii v USA. K tomu je nutné pripočítať maloobchod, kde by 47 percent každodennej aktivity predajcov bolo možné automatizovať pomocou súčasných technológií. V prípade účtovníkov a pozícií zameraných na spracovanie dát ide dokonca až o 86 percent. V praxi to znamená, že rovnako budú robotizáciou zasiahnuté rovnako manuálne profesie, ako aj kancelárske.

Človek verzus robot alebo Ludditi proti technofilom?

Nové technológie však môžu byť nákladné a vyžadujú pracovníkov s odbornými zručnosťami, preto sa firmy častokrát stále zdráhajú otvoriť náruč automatizácii a dať zbohom niektorých zamestnancom. No napriek tomu očakávajú zmenu: takmer dve tretiny spoločností investuje do interného školenia, aby zručnosti zamestnancov nezaostávali. Až 42 percent hľadá pracovníkov s dodatočnými zručnosťami radšej než by vymieňali tých súčasných, a tretina sa snaží zmierniť transformáciu zmluvami s externými dodávateľmi alebo tretími stranami, ktoré by odovzdávali odborné zručnosti ich kmeňovým zamestnancom.

Premena práce v ére strojov nemusí podľa odhadov ManpowerGroup nutne znamenať bitku medzi robotmi a ľuďmi. Rozhodne však netreba podceňovať silu osobného kontaktu. Digitalizácia a rastúci dopyt po zručnostiach budú prinášať nové príležitosti, ak na ne budú firmy i ľudia pripravení. Technológie nahradia manuálne rutinné úlohy, aby ľudia mohli začať vykonávať aj nerutinné úlohy a budú zastávať viac napĺňajúcich rolí. Kreativita, riadenie ľudských zdrojov, emočná inteligencia a vyjednávacie schopnosti sú zručnosti, ktoré umožnia pracovníkom naplno využiť svoj potenciál a s robotmi sa dopĺňať, skôr než byť nimi nahradení.

Ako roboty zmenia súčasný pracovný trh?

Radí Jaroslava Rezlerová, generálna riaditeľka Manpower Česko a Slovensko

Ľudia si budú v stále väčšej miere uvedomovať, že potrebujú získať nové zručnosti a preniknúť do nových oblastí špecializácie. Kľúčom k úspechu bude prispôsobivosť a učenlivosť – mať túžbu a schopnosť osvojiť si nové zručnosti, s cieľom zostať zamestnateľný na dlhej profesijnej ceste. Naprieč krajinami OECD zaznamenávajú najrýchlejší rast práve profesie vyžadujúce vyššiu mieru zručností. Najviac zasiahnutí v priemyselných odvetviach budú ľudia s nízkymi zručnosťami, málo učenliví a ženy.

Automatizácia ohrozuje predaj, obchod a finančné operácie aj kancelársku a administratívnu prácu, teda pozície zastávané vo väčšej miere ženami. Firmy budú musieť vytvoriť tú správnu kombináciu ľudí, zručností a technológií, ak budú chcieť uspieť. Z tohto dôvodu budú musieť viac investovať do školení a rozvoja zamestnancov, aby mohli riešiť súčasný nedostatok talentov a správne predvídať budúci dopyt po nich. Pretože zamestnateľnosť – schopnosť získať a udržať si vytúženú prácu – už nebude nezávisieť od toho, čo kto viete, ale od toho, čo budete schopný sa naučiť.