Tradičný veľtrh práce Národné dni kariéry je za dverami

Medzinárodná študentská organizácia AIESEC Slovensko organizuje devätnásty ročník úspešného veľtrhu práce pre mladých Národné dni kariéry 2014.

Už o necelý mesiac sa v Bratislave, v hoteli Crowne Plaza, uskutoční tento tradičný a úspešný veľtrh práce NDK 2014. Organizátori premiérovo, z dôvodu snahy o interaktívnejšie prepojenie medzi spoločnosťami a uchádzačmi, upustili od podujatia v Košiciach.

Vystavujúce spoločnosti budú mať jedinečnú možnosť prezentovať sa pred študentmi a čerstvými absolventmi vysokých škôl v hoteli Crowne Plaza v dňoch 24. – 25. apríla 2014.

Z vyššie spomínaného dôvodu sa tentoraz podujatie v Košiciach neuskutoční. Firmy z východného Slovenska však nemusia ľutovať. Podujatie je otvorené pre všetky spoločnosti, ktoré majú záujem sa na ňom zúčastniť. Stačí osloviť organizátorov, na ktorých nájdete kontakt na webovej stránke podujatia www.ndk.sk.

Tak ako po minulé roky, aj tento rok nebude chýbať bohatý sprievodný program zahŕňajúci vystúpenia úspešných rečníkov a podnikateľov, tréningy a workshopy. Samozrejmosťou sú prezentácie prítomných vystavujúcich spoločností.

Počas minulého ročníka oslovilo 53 spoločností viac ako 4 500 návštevníkov. Ako v Bratislave, tak aj v Košiciach. Boli to predovšetkým študenti a absolventi vysokých škôl so zameraním na ekonómiu, financie, manažment, marketing, IT oblasť a techniku. Najviac návštevníkov pochádzalo z Bratislavského, Banskobystrického a Žilinského kraja.

Študenti a absolventi vysokých škôl pravidelne navštevujú podujatie s cieľom vytvoriť si prehľad nielen o voľných pracovných pozíciách, ale aj o  zamestnávateľoch a pracovnom trhu ako celku. Zisťujú si, aké sú nároky kladené na úspešného uchádzača o pracovnú pozíciu. Hľadajú si firmu, v ktorej by mohli a chceli naštartovať svoju kariéru. Podujatie ich obohacuje o mnohé rady od odborníkov nielen na pracovný trh, ale aj z rôznych profesijných oblastí. Samozrejmosťou sú tipy, ktoré môžu využiť v ďalšom kariérnom raste.

Ako povedal Andrej Chmura, hlavný organizátor podujatia: „Srdečne by som chcel pozvať všetkých vysokoškolákov, obzvlášť tých, ktorí sú v posledných ročníkoch. Verím, že osobný kontakt s profesionálmi a nami pripravované workshopy vám pomôžu nielen nájsť si zamestnanie, ale aj vytvoriť si profesionálny životopis a zlepšiť svoje soft skills.“