Skrytí šampióni slovenského trhu odhalení!

Stredná a východná Európa, pred krízou najrýchlejšie rastúci región sveta, sa počas života tejto generácie nikdy nedostane na úroveň pred krízou, hovorí uvoľnene Nenad Pacek, autor bestselleru „The future of business in emerging markets“ a dodáva, že až jedna tretina slovenských firiem nevyužíva svoj potenciál. Nenad, jeden zo 40-tich TOP ekonómov sveta, poskytol slovenským manažérom, podnikateľom, majiteľom, či finančným riaditeľom 20. septembra na prestížnej konferencii „Ako uspieť na medzinárodných trhoch – Lekcie lídrov zo Slovenska a zahraničia“ svoje prehľady z ekonomického vývoja vo svete a odporúčania, ako sa zariadiť v dnešnej turbulentnej situácii. Na záver ponúkol aj reálne tipy a triky, kde a ako exportovať, čomu sa vyvarovať a ako začať.

Choďte svojou vlastnou cestou...

Pre verejnosť väčšinou menej známe spoločnosti, avšak lídri vo svojej oblasti a exportne orientované spoločnosti potvrdili, že aj malé, či stredné podniky môžu úspešne „preraziť“ nielen na zahraničných trhoch. Juraj Droba zo spol. DOUBLE CROSS Vodka ukázal, ako to dokázali – hoci stále nie sú v cieli. Podľa majiteľa spoločnosti kvety.sk Miroslava Očenáša, ktorý dodáva svoje produkty do viac ako 127 krajín sveta, je najdôležitejšie poznať svojho zákazníka. Túto skutočnosť potvrdil aj Viliam Sameliak, BU director spol. Sygic, a hrdo doplnil, že k dnešnému dňu evidujú viac ako 10 mil. stiahnutí svojich máp. O tom, že aj slovenský softvér je nielen kvalitný, ale vysoko konkurencieschopný presvedčil majiteľ spol. ACE Enterprise Alexander Cimbaľák, pričom jeho úsilie a podnikateľskú výnimočnosť ocenili prestížnou cenou STEVIE 2012 v kategórii Najlepší nový produkt/služba. Robert Kleberc, výkonný riaditeľ spol. VAJDA Group, rozumie nielen vode, vďaka čomu má táto spoločnosť na konte najviac olympijských medailí a svoju zbierku plánujú rozširovať. Hľadanie dlhodobých synergií a investovanie do ľudí a ich potenciálu považuje za dôležité CEO firmy SOITRON Ondrej Smolár.

Je priestor na alternatívne formy financovania

Problémy s financovaním môžu viesť k pristúpeniu k menším projektom, prípadne k ich zastaveniu. Existujú však rôzne formy získavania zdrojov, ktoré predstavili lokálni experti zo spol. KPMG a AXA private equity. Základom je kvalitne pripravený projekt či správne vybalansovanie rizík s dôrazom na kvalitné právne podklady – odznelo z úst Hugh Owen z právnej spoločnosti Allen & Overy.

Doprava bezpečná a cenovo dostupná

To, že v medzinárodnom podnikaní je jedným z kľúčových aspektov spoľahlivá preprava, prízvukoval Rastislav Brenčič, Managing director DHL Slovensko. Každá spoľahlivá logistická spoločnosť by na seba mala prebrať riziko, poskytnúť riešenia šité na mieru, zákaznícky servis a zabezpečiť také formy dopravy, aby bol tovar včas u spokojného zákazníka v ktorejkoľvek krajine či kontinente.

VIAC INFORMÁCIÍ O TOM:

  • Ako zvýšiť produktivitu a ziskovosť v súčasnej turbulentnej ekonomickej situácii?
  • Ako nájsť pre svoju firmu silného a stabilného partnera alebo investora?
  • Kde hľadať financie pre rozvoj a inovácie?
  • Na ktorých trhoch nesmiete chýbať?

Nájdete na stránkach spoločnosti www.helecom.eu/ alebo nás kontaktujte na: office@helecom.eu.