Moderné spoločnosti, ktorým záleží na trvalom ekonomickom raste, si uvedomujú, že v pracovných procesoch vznikajú rôzne riziká, ktoré dokážu priamo alebo nepriamo ovplyvniť produktivitu práce. Štatistické ukazovatele vravia, že v Európskej únii zomrie každé tri a pol minúty jedna osoba na úraz spôsobený výkonom práce. Počet úrazov, ktoré vedú k absencii v EÚ, je takmer sedem miliónov za rok. Škody, ktoré tak vznikajú a premietajú sa do konečného zisku, sú príliš vysoké.

Spoločnosť BOZPO, s. r. o., Prievidza je jednou z najväčších spoločností poskytujúcich služby v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci na Slovensku a pôsobí aj v zahraničí. Na trhu pôsobí už druhé desaťročie v celom zábere ochrany ľudského zdravia vyplývajúcej z vykonávaného pracovnoprávneho vzťahu.

Uvedomujeme si, že pre nášho klienta je zdravie ich zamestnancov prvoradé. Na to, aby sme dokázali náš produkt „prevenciou ochrániť život a zdravie zamestnanca“ zabezpečiť, zamestnávame širokú škálu odborníkov zameraných na bezpečnosť práce a protipožiarnu ochranu.

Našou devízou je spôsob ponuky produktov. Zmluvný „outsorcing“ je prijateľný a optimálny variant zabezpečenia ochrany zdravia pre klienta, pričom preberáme na seba plnú zmluvnú a obchodnú zodpovednosť za poskytované služby.

Šesť základných oddelení, ktoré svoju špecializáciu zužujú na jednotlivé odvetvia bezpečnosti a ochrany zdravia, pracuje na legislatívnych požiadavkách a na požiadavkách klienta www.boz.sk. Najväčšími sú Bezpečnostnotechnická služba (bezpečnosť práce) a Pracovná zdravotná služba a oddelenia zabezpečujúce problematiku a povinnosti ochrany pred požiarmi a životného prostredia. Ďalej je to oddelenie Softvérových aplikácií a maloobchodný predaj osobných ochranných pracovných prostriedkov spolu s e-shopom www.bozposhop.sk .

Pre špecializované kurzy, akými sú napríklad školenie prvej pomoci, práce s chemickými látkami, výškové práce, elektrotechnici, kurzy rôznych činností a obslúh, napr. stavebných strojov, zdvíhacích zariadení, disponujeme ako jedna spoločnosť z mála technickou podporou v podobe vlastných technických zariadení, lezeckej steny či vlastných strojných zariadení. Klientovi tak vieme ponúknuť nadštandardné služby a v prípade, že nás navštívi v sídle spoločnosti alebo na jednotlivých strediskách, tiež príjemné profesionálne prostredie.

O fakte, že sme najväčšia spoločnosť v danej problematike poskytujúca služby vo vysokej kvalite, hovoria najmä referencie s dlhoročnou zmluvnou spoluprácou najúspešnejších spoločností.

Ing. Martin Mokoš, BOZPO, s. r. o., Prievidza