Náplne do tlačiarní, inak povedané aj tonery, sú materiálom, ktorý budete pri svojich tlačiarniach meniť najčastejšie.

Dnes máte na výber z dvoch možností, a to kúpiť originálne tonery od samotného výrobcu tlačiarne alebo staviť na kompatibilné lacné tonery.

Rozhoduje len cena?

V mnohých prípadoch môže o tejto možnosti voľby rozhodovať cena, ktorú ste ochotný zaplatiť za náplň do tlačiarne.

Ak sa totiž pozrieme na originálne tonery, tak napríklad originálne tonery Samsung, ktoré sa do tlačiarní používajú kúpite častokrát za cenu, za ktorú by ste si mohli dovoliť dva kompatibilné tonery.

Je však dôležité poznamenať, že cena nie je jedinou výhodou a faktorom, ktorý podľa nás rozhoduje v prospech týchto alternatívnych tonerov.

Porovnateľná kvalita tlače

Tou ďaľšou výhodou, je takmer identická a porovnateľná kvalita tlače s originálnym tonerom.

Kvalita tejto tlače je dokonca na tak vysokej úrovni, že bežný človek, ktorý si potrebuje sem tam niečo vytlačiť, ju rozoznať nedokáže.

Kde takéto náplne kúpiť?

Kompatibilné lacné tonery môžete dnes kúpiť v tých istých obchodov, ktoré predávajú aj originálne náplne do tlačiarní.

Tak ako pri originále, aj pri alternatívnych toneroch však platí, že je potrebné aby boli určené na presne daný typ vašej tlačiarne.

Preto si pred samotnou kúpou nezabudnite pozrieť či je daný model kompatibilný s danou tlačiarňou, prípadne sa poraďte so samotným predajcom či internetovým obchodom, cez ktorý tento lacný toner kupujete.

Pokiaľ máte obavy, že by alternatívne tonery nedokázali dodať požadovanú kvalitu tlače, ktorú potrebujete, určite sa nemusíte báť.

Ak potrebujete tlačiť len niekoľko dokumentov do mesiaca, práve tento typ tonera je pre vás ten pravý.