Nejedného personalistu a manažéra v tomto období trápi nastavenie vzdelávacieho programu pre zamestnancov na nasledujúci rok. Záplava vzdelávacích spoločností na Slovensku a v Čechách sa zdá byť takmer bezodná. Kvalita je však ťažko odhadnuteľná a aj preto sa často stáva, že vo firmách roky vzdelávajú zamestnancov tí istí dodávatelia. Čo ale ak sa zamestnanci vzbúria a chcú alebo potrebujú niečo nové? Poradíme vám, ako si vybrať nového dodávateľa firemného vzdelávania čo najjednoduchšie.

Namiesto googlenia si zvoľte databázu overených vzdelávacích spoločností

Na portáli Education.sk nájdete zoznam najsilnejších vzdelávacích spoločností na Slovensku. Education je na našom trhu už 15 rokov a nachádzajú sa tu všetky významné vzdelávacie spoločnosti, ktoré pravidelne organizujú odborné kurzy pre verejnosť, ale aj pre uzatvorené firemné skupiny. Do skupiny Education patrí aj známa doména www.kurzy.sk. Z českých dodávateľov si môžete vybrať na portáli Edumenu.cz.

Oslovte všetky relevantné vzdelávacie spoločnosti jednou otázkou

Hľadáte dodávateľa vzdelávania na určitú tému a chcete si vybrať z konkrétnych ponúk šitých na mieru podľa vašich požiadaviek? Na stránkach kurzy.sk využite funkciu „Dopyt“ a vytvorte hromadný dopyt, ktorý sa odošle registrovaným vzdelávacím spoločnostiam, ktoré poskytujú školenia na témy, ktoré zadáte vo vašej požiadavke. Keďže v databáze Education.sk a Kurzy.sk sa nachádza viac ako 150 vzdelávacích spoločností, nemusíte sa báť, že ste neoslovili dostatočný počet kvalitných dodávateľov.

Databáza kurzov v personálnych informačných softvéroch

Pre tých, ktorí používajú personálne softvéry spoločností HOUR, Globesy, Elanor, Vema, Softip a Autocont, pripravili tvorcovia týchto programov špeciálne moduly zamerané na manažment vzdelávacích aktivít vo firme. Nájdete v nich kompletnú databázu kurzov a dodávateľov vzdelávania, v ktorej môžete priamo vyhľadávať požadované školenia, či jednoducho prihlasovať zamestnancov na vzdelávacie aktivity, filtrovať ponuku podľa vami zvolených dodávateľov a používať množstvo iných, efektívnych funkcií. Viac informácií o vzdelávacích moduloch v personálnych softvéroch nájdete na stránkach www.personalistika.sk.

Vzdelávať sa vo firme alebo v externom prostredí?

Každá z týchto možností má svoje pre a proti. Pokiaľ zorganizujete vzdelávaciu aktivitu v priestoroch vašej firmy,nevyhnete sa tomu, že si zamestnanci počas dňa pár krát odbehnú niečo vybaviť alebo dokončiť nejakú drobnú pracovnú úlohu. Skrátka, ich pozornosť určite nebude sústredená len na školenie. Ak si vyberiete školenie v externých školiacich priestoroch, časovým a finančným nákladom bude cestovanie a prenájom školiacej miestnosti či hotelových izieb. Pre zamestnancov to však môže byť vítaná zmena a úroveň sústredenia sa na vzdelávaciu aktivitu bude určite podstatne vyššia. Ak sda rozhodnete vybrať si externý priestor na školenie, môžete výber delegovať priamo na vzdelávaciu spoločnosť alebo si vybrať z hotelov a zariadení, ktoré poskytujú služby a priestory vhodné pre firemnú klientelu. Takéto hotely a zariadenia nájdete na špecializovanom portáli www.hotely.sk.


www.education.sk